La un post tv din Rusia s-a discutat posibilitatea folosirii unei arme nucleare în conflictul din Ucraina, lângă România
În cadrul unei emisiuni de la un post tv din Rusia s-a discutat despre posibilitatea folosirii unei arme nucleare în conflictul din Ucraina, chiar lângă România.
Una dintre persoane din studio a sugerat că pentru a se evita izolarea completă pe plan internațional a Rusiei ar trebui că atacul nuclear să aibă loc într-o zona cu populație redusă precum regiunea ucraineană Transcarpatia. Regiunea cu o populație de 1,2 milioane de persoane se află în nordul județelor Satu Mare și Maramureș din România.
„Din păcate este adevărat că Vestul a ajuns la un acord cu China și India că în cazul în care noi folosim o armă nucleară tactică și există multe victime să ne întoarcă spatele, atât China cât și India (….) Există însă un teritoriu fără populație. Vorbesc de Transcarpatia – ce face legătură cu Polonia (…) sunt acolo nouă zone de trecere: artere de trasport, poduri, tunele; și aproape nimeni nu trăiește acolo. Nu vorbim de ( utilizarea) a 20 de kilotone de explozibil că la Hiroshima și Nagasaki, dar
ce armele convenționale nu pot”, a declarat unul dintre propagandistii ruși în cadrul emisiunii, transmite
Ce sunt armele nucleare
Armele nucleare tactice sunt focoase nucleare mici destinate utilizării pe câmpul de luptă sau pentru o lovitură limitată. Președintele rus este cel care ia decizia finală atunci când vine vorba de utilizarea armelor nucleare, atât strategice, cât și non-strategice, conform doctrinei nucleare a Rusiei.
În luna aprilie, Miniștrii de externe din Grupul națiunilor puternic industrializate (G7) au avertizat că Rusia va suportă „consecințe grave” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare, iar cei care sprijină Moscova în invazia din Ucraina se vor confruntă cu „costuri severe”.
Urmărește România Liberă pe
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații.
A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate” pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Un fost agent FBI a fost arestat pentru presupusul său rol în atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA și acuzat de…
Fiica antrenorului echipei masculine de volei SCM Zalău, Dragan Kobiljski, a fost ucisă în atacul armat petrecut miercuri într-o şcoală din Belgrad şi soldat…